Žák s PDA v prostředí běžné základní školy

2300 

11. 11. 2024 (po) ☼ Mgr. Julius Bittmann

Popis

DATUM: 11. 11. 2024, 9:30 – 15:00

LEKTORSKÉ VEDENÍ: Mgr. Julius Bittmann, terapeut SPC při NAUTIS

AKREDITACE: MŠMT, 6 hodin

CENA: 2 300 Kč

MÍSTO KONÁNÍ: Českolipská 621/26, 190 00 Praha 9

KONTAKT: petra.slana@nautis.cz, +420 774 723 785

 

OBSAH KURZU

Patologická vyhýbavost vůči požadavkům a nárokům je diagnózou, s níž se pedagogové, potažmo asistenti pedagoga v praxi setkávají stále více. Jedná se o součást poruchy autistického spektra, která však nemá samostatné vymezení. Spíše tak lze hovořit o komplexu rysů a projevů, které se v některých oblastech odlišují od autismu.

Účastníci kurzu by měli být schopni základní orientace v rámci symptomatiky diagnózy Patologická vyhýbavost vůči požadavkům a nárokům, popisu jednotlivých částí diagnózy, tedy poruchy pozornosti, hyperaktivity, úzkostnému prožívání a ladění, změnám nálad a impulzivity. Rovněž by měli mít přehled v možných návrzích pedagogické intervence jednotlivých dílčích částí diagnózy. Pedagogické a speciálně pedagogické metody přitom budou členěny jak na část využitelnou v průběhu výuky, tak přestávek. Účastníci by tedy měli být schopni pracovat s žákem z pozice asistenta pedagoga či pedagoga samotného. Probíraná a navrhovaná opatření budou jak charakteru preventivního, tak krizového.

PRO KOHO JE KURZ URČEN?

Cílovou skupinou posluchačů jsou pedagogové (vyučující prvního i druhého stupně základní školy) a asistenti pedagoga, školní psychologové a speciální pedagogové (pracovníci školních poradenských pracovišť), metodici prevence a výchovní poradci.

Další informace

Lektor

Počet hodin kurzu

Určené pro

, , , , , ,